Dieze in de Schijnwerper werkt aan duurzame buurt

‘Dieze in de Schijnwerper’ is een project van het Wijbedrijf Dieze. Het WijBedrijf is van, door en voor alle bewoners van Dieze en richt zich op een duurzame ontwikkeling van de wijk.

“Met Dieze in de Schijnwerper bezoeken we de buurt met ons mobiele atelier CiaoBruno. In een oude brandweerwagen benaderen en inspireren we bewoners op het Simon van Slingelandtplein om mee te doen met de Woningverbeteraar”, meldt Mariët Bloemendal.

De woning verbeteraar heeft als doel de woonlasten te verlagen door de woningen te verduurzamen. Voorbeelden van duurzaamheidsmaatregelen zijn dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en het vervangen van de Cv-ketel. Hierdoor is er minder energie nodig wat leidt tot een woonlastenverlaging.

Dieze in de schijnwerper brengt bewoners samen, want samen is het een stuk makkelijker om aan een duurzame buurt te werken, waar je met heel veel plezier woont en misschien wel langer wil blijven wonen.

Kinderen creëren hun droomhuis in de zon tijdens het Schilderlab

Een kleine inspanning kan nog leuk zijn ook. Want wat ga je als bewoner doen met het geld wat de woningverbeteraar op gaat leveren? De bezuinigingswinst kunnen bewoners collectief voor de buurt in gaan zetten. Deze winst komt jaarlijks terug! Doe je ook mee?

Omgaan met elektra op het Technica energielab

Zonnelab
Dinsdag 18 april is Dieze in de schijnwerper vanaf 16:00 uur op het Simon van Slingelandtplein en staat Ciaobruno voor het Wijkservicepunt Oost. Deze middag staat in het teken van de zon. Je kunt gratis een eigen zaklamp komen maken op zonne-energie.

Zin in Feest?
Zaterdagmiddag 22 april is het zover, dan vieren we feest. Vanaf 15:00 uur op het Simon van Slingelandtplein. Er is natuurlijk informatie van het Wijbedrijf over de woningverbeteraar. We hebben een foodtruck met Franse Crêpes voor iedereen. Ciaobruno`s mobiele atelier met een geheimzinnige verrassing. Komt dat zien. Magie en nog veel meer zoals live muziek en een kleine expositie van de kunstenaars kids uit Dieze. Zij hebben hun droomhuis onder de zon tijdens het ‘Schilderlab’ geschilderd.

Leuke ideeën zijn welkom!
Heb je een buurttuin of maak je van oud materiaal nieuwe voorwerpen? Heb je een naaiatelier, een bakfiets of ben je smoothie specialist, wil je een pop-up diner organiseren of wel leuk idee of activiteit je ook doet we vinden het super leuk als je er bij bent.

Voor informatie over het feest kun je contact op nemen met Mariët Bloemendaal; Marietbloemendal@gmail.com of 06-36 10 11 21. Volg Dieze in de schijnwerper op facebook voor meer informatie.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/04/15/dieze-in-de-schijnwerper-werkt-aan-duurzame-buurt/28594/