WijZ verrijkt Dieze-Oost met duofiets

WijZ beschikt sinds begin april over een duofiets. De eerste gebruikers zijn enthousiast. Twee van hen zijn Gerrit en Luciel. Broer en zus kunnen dankzij de duofiets toch samen op pad.

Dat de duofiets je wereld vergroot kunnen Gerrit en Luciel bevestigen. Tijdens een bezoek bij WijZ kwam ook de wens voor een duofiets naar voren. Gerrit vertelt dat hij vroeger al een fanatieke fietser was, hij houdt van de natuur en vindt het fijn om buiten te zijn. Maar sinds hij een nieuwe heup heeft kan hij niet meer zelfstandig fietsen. Daarom gaat hij er graag samen met zijn zus erop uit op de duofiets.

Zijn zus bevestigt het belang van fietsen: “Lopen kost vaak teveel energie, fietsen is ideaal. Gerrit beweegt hierdoor veel meer. Voor ons allebei is het een leuke ervaring. Hoe leuk is het om naast elkaar te zitten in plaats van achter elkaar’’. Gerrit voegt hieraan toe: “Het risico voor vallen met de fiets is nu verleden tijd’’.

De duofiets is een elektrisch ondersteunde driewiel tandem waarbij de gebruikers naast elkaar zitten. Eén persoon stuurt, beide kunnen onafhankelijk trappen. De berijders kunnen zonder instap opstappen, de zittingen zijn draaibaar en kunnen eenvoudig met een hendel op de gewenste zitafstand ingesteld worden. In samenwerking met Stichting de Gasthuizen en Welzorg is de duofiets gerealiseerd met de visie: zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.

De locatie van de fiets is de Terp aan de Radewijnsstraat 1 in Dieze-Oost. De duofiets kan worden gereserveerd via het beheer, bel 038 8 515 740 of stuur een mailtje naar beheerdeterp@wijz.nu.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/04/27/wijz-verrijkt-dieze-oost-met-duofiets/28622/