Twee nieuwe woningen in voormalig winkelpand

In het voormalig winkelpand aan de Kastanjestraat 1 in de Bollebieste (Diezerpoort) worden twee woningen gecreëerd. SWZ heeft gekozen om de winkelbestemming van het pand om te zetten naar woonruimte en levert zo een extra bijdrage aan de toename van het aantal sociale huurwoningen. Deze week zijn de bouwwerkzaamheden gestart door bouwbedrijf Beverwijk en Zonen. In juli 2017 worden de twee woningen opgeleverd.

Eén woning heeft één woon/slaapkamer en één woning heeft naast een woonkamer nog een aparte slaapkamer. De huurprijzen liggen voor beide appartementen rond de € 500,- en er is huurtoeslag mogelijk. De appartementen komen naar verwachting in juni 2017 in de Woningzoeker.

De verbouwing van de oude winkel op een belangrijk knooppunt in de wijk, verbetert de uitstraling van de wijk. Zo worden aan de buitenkant de kozijnen en elementen van de etalageruiten opgeknapt en het pand wordt geverfd.

Kastanjestraat 1

Kastanjestraat 1

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/05/17/twee-nieuwe-woningen-in-voormalig-winkelpand/28656/