Eerste officiële Kinderplatform Stadsdeel Oost beëdigd

Kinderen van het eerste officiële Kinderplatform Stadsdeel Oost zijn woensdag 17 mei 2017 beëdigd in de Raadzaal van het Stadhuis. Het kinderplatform is een kinderraad die zich vanuit verschillende scholen richt op het verbeteren van de wijk.

De kinderen kunnen activiteiten organiseren, actie ondernemen voor het verbeteren van speelplaatsen of onveilige situaties om ervoor te zorgen dat de wijk nog leuker wordt. De deelnemende scholen zijn De Oosterenk, Geert Groteschool, Het Stroomdal en de Smaragd. Het kinderplatform bestaat uit negen leerlingen die zich tot en met januari 2018 bezighouden met de inspraak en participatie van kinderen.

Ouders en vriendjes of vriendinnetjes zijn aanwezig bij deze speciale bijeenkomst voor het kinderplatform. Tijdens de beëdiging was wethouder Jan Brink daar om de kinderen toe te spreken over de gemeenteraad, de werking van gemeenschappelijke beslissingen en het aandeel wat kinderen kunnen hebben door middel van het platform. De kinderen werden daarna één voor één naar voren geroepen om het contract voor het kinderplatform te tekenen. De wethouder zette ook een handtekening en feliciteerde de kinderen met de officiële deelname.

Bekijk alle foto’s van Cobie Uiterwijk in de fotoreportage Beëdiging Kinderplatform Stadsdeel Oost.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/05/19/eerste-officiele-kinderplatform-stadsdeel-oost-beedigd/28707/