Menistenbrug komende maanden gesloten voor verkeer

Nijhuis Bouw B.V. start vanaf 12 juli met de ontmanteling van de watertoren op de Turfmarkt en vanaf half september start de bouw van de nieuwe. Beide zaken hebben gevolgen voor het verkeer.

Om de veiligheid voor de weggebruikers te waarborgen is de Menistenbrug tijdens de gehele sloopperiode voor al het verkeer afgesloten. Al het verkeer wordt via omleidingsborden omgeleid.

Tijdens de sloop verwijdert de ontwikkelaar de bovenste helft van de watertoren en ook de huidige gevel. Als alles volgens planning verloopt, is de sloop half september afgerond. Dan start de bouw van de nieuwe watertoren en is de Menistenbrug alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Het autoverkeer wordt via borden omgeleid.

Menistenbrug bij de watertoren op de Turfmarkt

De watertoren op de Turfmarkt wordt vernieuwd. Nijhuis Bouw B.V. realiseert hier eenentwintig appartementen. Op de eerste zes verdiepingen komt één appartement per verdieping. De gevel van het onderste deel wordt teruggebracht naar zijn oorspronkelijke staat uit 1892. De bovenste vijf verdiepingen, in het brede gedeelte van de toren, tellen straks drie appartementen per woonlaag. Deze worden opnieuw opgebouwd. De ontwikkelaar verwacht dat de nieuwe watertoren in juni 2018 helemaal klaar is.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/06/30/menistenbrug-komende-maanden-gesloten-voor-verkeer/28743/