Dierenvoedselbank Zwolle helpt baas met kleine beurs

Helaas zijn er veel mensen die geraakt zijn door de financiële crisis, waardoor zij minder goed rond kunnen komen. Soms hebben deze mensen nog een huisdier thuis, waar ze dan nog maar moeilijk voor kunnen zorgen. Voor deze baasjes en hun huisdieren is de Dierenvoedselbank Zwolle opgericht.

Initiatiefnemers Chantal en Miriam: “Wij zijn vier weken geleden gestart met een dierenvoedselbank in Zwolle en doen dit vanuit huis in de Indische Buurt. Want je moet er toch niet aan denken dat jij jouw lieve huisdier weg zou moeten doen. Het is ongelofelijk hoeveel aanmeldingen wij binnen krijgen van mensen die in nood zitten.”

Heb jij een huisdier en recht op de voedselbank of kom je via een hulpverlenende instantie in aanmerking? Dan heb je recht op de dierenvoedselbank. Eén keer per maand staat er een zak voer voor jouw huisdier klaar. Dierenvoedselbank Zwolle verstrekt voer voor maximaal twee dieren per gezin. Inschrijven kan via dierenmaatjeszwolle@hotmail.com.

Initiatiefnemers Miriam en Chantal

“Om iedereen te kunnen en willen helpen zijn wij opzoek na mensen of bedrijven die ons willen helpen met donaties. Wij ontvangen liever geen geld, maar graag diervoer van iedereen die het kan missen. Het mag een open verpakking zijn, want we mixen alles wat we krijgen. We komen het graag bij u ophalen. Ook koekjes en snoepjes zijn van harte welkom, want we maken elke maand een zakje met lekkers voor de dieren. Natuurlijk zijn de grote donaties van dierenwinkels, bedrijven of diervoeding leveranciers ook enorm welkom!”

Verder zijn op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen met ophalen van donaties. “Het loopt allemaal zo ongelofelijk hard dat we met zijn tweeën handen tekort komen”, melden Miriam en Chantal. Wil jij je aanmelden voor een donatie of als vrijwilliger, stuur dan een e-mail naar dierenmaatjeszwolle@hotmail.com.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/07/02/dierenvoedselbank-zwolle-helpt-baas-met-kleine-beurs/28755/