Johan de Wittstraat viert veertiende Straatmarkt

In de Johan de Wittstraat in Dieze-Oost vindt zaterdag 9 september 2017 tussen 10:00 en 13:00 uur de jaarlijkse straatmarkt plaats. Dit wordt alweer de veertiende editie van deze gezellige straatmarkt, die enkel bestaat uit particuliere verkoop.

Vijftien jaar geleden groeven twee buren de oude beerput op, waarop vroeger de afvoer van de woningen was aangesloten. Tijdens deze graafwerkzaamheden werd echter per ongeluk een gasleiding geraakt.

Dit veroorzaakte natuurlijk lichte paniek bij de twee spittende buren. Politie en brandweer waren al snel ter plaatsen en de straat werd afgesloten. Met zoveel kabaal en zwaailichten in de straat, was het niet verwonderlijk dat alle bewoners zich op straat verzamelden.

De spontane bijeenkomst was dusdanig gezellig, dat er al gauw besloten werd om een straatfeest te organiseren. Het gravende duo nam daarbij direct de organisatie op zich, en zo ontstond de straatmarkt, met daarbij voor de bewoners ’s avonds een gezellig avondfeest. Dit alles was direct zo’n succes, dat er al gauw een traditie ontstond.

Ondertussen is de straatmarkt in de Johan de Wittstraat een begrip in Zwolle en omstreken. Afgelopen jaar waren er zelfs deelnemers uit de Flevopolder en Tilburg. Het blijft echter een straatmarkt zonder handelaren, zodat het een laagdrempelige en vriendelijke markt blijft waar van alles en nog wat te vinden is. Komt u ook kijken?

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/08/05/johan-de-wittstraat-viert-veertiende-straatmarkt/28799/