Startzondag Oosterkerk met thema Moderne Devotie

De Oosterkerkgemeente neemt geïnteresseerde Zwollenaren graag mee op ontdekkingstocht. In de Oosterkerk aan de Bagijnesingel is het 10 september ‘startzondag’ met als thema Moderne Devotie. De dag begint met een feestelijke kerkdienst om 10.00 uur, gevolgd door koffie met wat lekkers. Iedereen is welkom want het is die dag immers ook de zondag van de Kerkproeverij.

Vanwege het middagprogramma kunnen deelnemers zelf een lunchpakketje meenemen; voor drankjes tijdens de lunch wordt gezorgd. Na de lunch is er de keuze uit diverse activiteiten. Zo is er een wandeling door de binnenstad onder leiding van Mink de Vries. Hij vertelt over de geschiedenis van de Moderne Devotie.

Fietstocht
Een andere optie is een fietstocht naar het voormalig klooster De Agnietenberg waar Bert Pierik vertelt over de historie van de wereldberoemde Zwollenaar Thomas à Kempis. In de Oosterkerk zelf houdt ds. Hans Tissink een inleiding over de Moderne Devotie. Voor kinderen is er een workshop pottenbakken of een workshop 3D-printen. Aanmelden: startzondag2017@gmail.com o.v.v. naam, adres, aantal personen en programmaonderdeel. Iedereen is van harte welkom.

Kerkproeverij
Op initiatief van de nationale Raad van Kerken vindt op 9 en 10 september de landelijke campagne Kerkproeverij plaats. De kerkdeuren staan dan overal in het land extra wijd open, ook die van de Oosterkerk. Zo nodigen kerkleden anderen uit om een keer mee te gaan naar de kerk. Inmiddels hebben 423 lokale kerken zich als deelnemer aangemeld.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/09/03/startzondag-oosterkerk-met-thema-moderne-devotie/28820/