Dieze viert Burendag op Simon van Slingelandtplein

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met bewoners uit jouw buurt op de vierde zaterdag in september. Ook in Dieze-Oost vieren ze burendag, met gratis koffie of thee en wat lekkers voor alle bezoekers.

Het Simon van Slingelandtplein is zaterdag 23 september 2017 van 13:00 tot 17:00 uur omgetoverd tot een gezellige ontmoetings- of kennismakingsplaats met een springkussen voor de kinderen en workshops ‘muziek vanuit een tentje met een bandje’. De muziek workshop wordt verzorgd door Hans Aarts van Last Train To Swolla, de band die ook bij de opening van het plein speelde.

Bij Youth for Christ kunnen liefhebbers een balletje trappen in de pannakooi en Ad Fransman van het Poppie Toppie Theater is er met Sjakie de raaf. Vrijwilligers van Het Dieze Collectief bakken poffertjes en pannenkoeken die zij gratis aanbieden. Verder komt er op het plein een weggeefhoek waar je diverse spullen kunt krijgen en zijn er nog veel meer activiteiten.

Ad Fransman met Sjakie en de andere poppen van het Poppie Toppie Theater

Burendag Dieze-Oost wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zwolle (Wijkservicepunt Oost), het Sociaal Wijkteam, Focus, Het Dieze Collectief, Travers Welzijn, Youth for Christ, Stadstuin Het Verre Oosten, Kledingbank Zwolle en het Poppie Toppie Theater.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/09/13/dieze-viert-burendag-op-simon-van-slingelandtplein/28832/