Open Atelier bij Zwolse kunstschilder Anneke Wilbrink

Kunstschilder Anneke Wilbrink heeft een galerie aan de Brink 2, net naast Stadscafé Stroomberg. Tijdens het Open Atelier weekend nodigt de Zwolse kunstenares u uit om haar recente schilderijen te bekijken. Een bezoek aan de galerie op zaterdag 16 of zondag 17 september tussen 11:00 en 17:00 uur is helemaal gratis.

Anneke Wilbrink is geen onbekende in de Nederlandse kunstwereld. Na nominaties voor de Prix de Rome en de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst won ze laatstgenoemde prijs in 2006. Haar Schilderijen laten een opbouw zien in diverse lagen van kleurvlakken, lijnen, structuren en vormen. Ze verwijzen vaak naar landschappen en grootstedelijke architectuur.

De schilderijen van Wilbrink waren te zien in het Haags Museum, Museum Slot Zeist en de Fundatie (Kasteel Nijenhuis). Zij exposeert haar werk regelmatig in haar galeries in Utrecht (Sanaa), Den Haag (Maurits van de Laar) en Amsterdam (Ayac’s). Dit jaar was haar werk te bewonderen bij de Sol Art Gallery in Dublin. Sinds mei 2014 heeft Anneke zelf een galerie aan de Brink in Bagijneweide.

Kijk voor meer informatie en andere kunstenaars die meedoen aan het Open Atelier weekend op de website van de Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars (BZK).

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/09/14/open-atelier-bij-zwolse-kunstschilder-anneke-wilbrink/28836/