Serie thema-avonden over het Leger des Heils

Om tegemoet te komen aan de vraag naar achtergrondinformatie over het Leger des Heils wordt in het gebouw van het Leger des Heils aan de Geert Grootestraat 9-11 in Zwolle vanaf 9 oktober 2017 in zes thema-avonden uitleg gegeven over de achtergronden en theologische en maatschappelijke visie van deze organisatie. De serie thema-avonden heeft als titel ‘Ken je Leger’.

Het wordt een ontdekkingstocht naar waar het Leger des Heils voor staat: Geschiedenis, geloofsleer, maatschappelijke en ethische standpunten, gebruiken en organisatiestructuur komen tijdens deze avonden aan de orde.

Aan deze thema-avonden zijn geen kosten verbonden. Inschrijven kan voor alle zes avonden, maar deelnemen aan avonden naar keuze is ook mogelijk. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de achtergronden van het Leger des Heils.

Een overzicht van het programma: maandag 9 oktober: de geschiedenis van het Leger des Heils in kerkhistorisch perspectief; maandag 23 oktober en maandag 6 november: de Leerstellingen van het Leger des Heils en de visie van het Leger des Heils ten aanzien van de sacramenten; maandag 20 november: de plaatselijke gemeente (korps) van het Leger des Heils; 4 december: de landelijke organisatie van het Leger des Heils; maandag 18 december: de maatschappelijke en ethische standpunten van het Leger des Heils.

Alle thema-avonden beginnen om 19.30 uur. Voor nadere informatie en opgave kunt u contact opnemen met Irma van der Zee, via telefoonnummer 06 10 50 01 95 of stuur een e-mail naar iocvanderzee@gmail.com.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/09/30/serie-thema-avonden-over-het-leger-des-heils/28872/