Scootmobiel stadswandeling

Op zaterdag 10 maart organiseert ChristenUnie Zwolle een scootmobiel-wandeling door de stad. De wandeling staat onder leiding van stadsgids Bert Dijkink, inwoner van Dieze-West. Met de tocht wil de ChristenUnie samen met bestuurders van scootmobiels op een andere manier ontdekken hoe toegankelijk Zwolle is voor mindervaliden. Ook landelijke CU-kopstukken rijden mee. Vanaf 09.30 uur staat de koffie klaar voor het stadhuis. De tocht start om 10:00 uur. Iedereen met of zonder scootmobiel is welkom om mee te ‘wandelen’. Aanmelden via job@christenuniezwolle.nl. Gratis deelname.

“We nemen zelf ook plaats achter het stuur”, zegt raadslid Job Looijenga. “Want op deze manier kunnen we eventuele belemmeringen zelf ervaren.” Ook stadsgids Bert Dijkink neemt plaats achter het stuur van een scootmobiel.

Looijenga: “Ouderen moeten de mogelijkheid hebben om andere mensen te ontmoeten: jong encoud. Als je minder mobiel wordt dit nesemt echter af. En dat leidt tot een groeiende eenzaamheid onder ouderen. Daarom wil de ChristenUnie mobiliteit onder ouderen mogelijk maken en eventuele drempels wegnemen. Het voorkomt dat ouderen vereenzamen en zorgt ervoor dat problemen vroegtijdig gesignaleerd kunnen worden.”

In de afgelopen jaren heeft de ChristenUnie aandacht gehad voor het welzijn van ouderen en dat blijven we doen. De ChristenUnie zet zich voor goede voorzieningen voor wonen, welzijn en zorg voor senioren. Landelijk vanuit het bekende manifest ‘Waardig Oud Worden’, lokaal door het stimuleren van vitaal en veilig oud worden, tegengaan van eenzaamheid en mee kunnen (blijven) doen aan de samenleving.

Scootmobielclub gaat via de Hanzeboog over de IJssel

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2018/03/04/scootmobiel-stadswandeling/28894/