Impressie Straatmarkt Johan de Wittstraat

Ieder jaar is er op een zaterdag in september straatmarkt aan de Johan de Wittstraat. Op zaterdag 8 september 2018 is de vijftiende straatmarkt in Dieze-Oost, die is ontstaan doordat twee buren een oude beerput opgroeven waarop vroeger de afvoer van de woningen was aangesloten is.

Dit jaar krijgen de bewoners van Johan de Wittstraat bezoek van Harold van de Berg, de nieuwe opbouwwerker van Travers Welzijn voor stadsdeel Zwolle-Oost, die met een blauwwitte caravan naar de straatmarkt trekt.

Harold geeft een korte impressie wat er zoal gebeurt tijdens de marktdag: “Zoals ik me heb laten vertellen door de initiatiefnemers is dit het vijftiende jaar dat de straatmarkt georganiseerd wordt en met succes. Rond een uur of tien is het al een gezellige drukte, iedereen op zoek naar een leuk koopje. Maar ze zijn veel eerder begonnen en dan zie je de echt fanatiekelingen die alle rommelmarkten afstruinen.

Bewoners uit de straat hebben een plek met spullen maar ook mensen van buitenaf kunnen een plekje huren. Er is een koffietafel en met deze keer life muziek door een paar vrolijke muzikanten. Iemand vroeg aan mij wat er met de opbrengst ging gebeuren. Dit wordt gebruikt om het straatfeest te financieren.

Als de rommelmarkt afgelopen is (rond 13.00 uur) wordt er een grote tent neergezet waar alle bewoners van Johan de Wittstraat eind van de middag samenkomen. Iedereen neemt eten mee zodat ze met zijn alle aan de dis genieten van elkaars kookkunsten. In de avond nog wat borrelen en nagenieten. Op deze wijze is iedereen met elkaar in de straat bezig geweest om er een fantastische dag van te maken waardoor je elkaar ook heb leren kennen. En in de dagelijkse routine wordt er gegroet en mocht het nodig zijn helpen ze elkaar. Op naar de volgende rommelmarkt in 2019.”

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2018/09/11/impressie-straatmarkt-johan-de-wittstraat/28975/