Nieuwbouw Bisschop Willebrandlaan heet Haemerken Hof

“Home is where the heart is” zong Gladys Knight recht uit het hart. En zo is het. Je voelt je thuis waar je hart ligt. De plek die je het meest dierbaar is en waar je herinneringen aan verbonden zijn. Zoals in de Zwolse Diezerpoort bijvoorbeeld. Wie hier woont, wil daar meestal niet meer uit weg. Dat kun je niet uitleggen, dat moet je ervaren en beleven.

Op de plek waar de Sint-Michaëlskerk heeft gestaan, realiseert Stienstra i.s.m. Akor en Vastbouw een fraai appartementencomplex van tweeënveertig driekamerwoningen. Voor iedereen die graag in Diezerpoort wil blijven wonen maar toe is aan iets nieuws en voor mensen die op zoek zijn naar een fraai afgewerkt huurappartement nabij het centrum van Zwolle.

Wat het complex zo bijzonder maakt is de aanwezigheid van de kerktoren. Ontsnapt aan de sloopkogel torent de hoekige kolos als een baken boven het complex uit. 4D Architecten uit Nijkerk hebben de kerktoren harmonieus en fraai weten te integreren in het nieuwbouwproject.

Haemerken Hof
De appartementen worden gebouwd op ‘historische grond’. In de voormalige Sint-Michaëlskerk werd het reliekschrijn van Thomas à Kempis bewaard. Hij was een middeleeuws augustijner kanunnik, kopiist, schrijver en mysticus. Thomas à Kempis heet eigenlijk Thomas van Haemerken en werd geboren in Kempen (Duitsland) en verbleef en stierf in Zwolle na een vroom leven in dienst van de Heer. De naam Haemerken Hof is een eerbetoon aan de geestelijke die verbonden is met de plaats van nieuwbouw. De Thomas à Kempisstraat kruist op steenworp afstand met de Bisschop Willebrandlaan waaraan het nieuwbouwproject wordt gerealiseerd.

Luxe afgewerkte appartementen
Het L-vormige complex tel 42 huurappartementen verdeeld over vier bouwlagen. Zesentwintig appartementen hebben zicht op de Bisschop Willebrandlaan en de overige 16 liggen aan de pleinzijde. De oppervlakte van de appartementen variëren van 80 – 104 m². Elk appartement is voorzien van een luxe keuken met granieten aanrechtblad en apparatuur (5-pits inductiekookplaat, magnetron, vaatwasser, afzuigkap en een afwasmachine). Een moderne badkamer (met douche, 2e toilet en vaste wastafel) en een groot balkon of terras. Er is vloerverwarming als hoofdverwarming en alle wanden zijn keurig afgewerkt. Een lift brengt je snel naar de berging op de begane grond of naar het afgesloten parkeerterrein. Ieder appartement is compact en efficiënt ingedeeld. De meeste woonkamers zijn ruim en bieden veel mogelijkheden om gezellig in te richten.

Start verhuur
De bouw verloopt spoedig en daarom start de verhuur al op 1 december. Pas dan zullen de geschatte huurprijzen bekend zijn. De verwachting is dat begin april 2019 de eerste sleutels aan de nieuwe bewoners kunnen worden overhandigd.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op www.haemerkenhof.nl. We houden iedereen die zich aanmeldt d.m.v. een email nieuwsbrief op de hoogte. Voor specifieke vragen met betrekking tot het nieuwbouwproject kunt u op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur terecht bij Patrick Kuijper, Rayonmanager Nieuwbouw bij Stienstra: 045-5638300.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2018/10/12/nieuwbouw-bisschop-willebrandlaan-heet-haemerken-hof/29041/