Veilig wonen? Rode Kruis Zwolle komt bij u thuis

U wilt graag veilig wonen. Daarom komt het Rode Kruis bij u thuis om voorlichting te geven over het voorkomen van vallen, brand en inbraak. Woont u in Zwolle en wilt u ook een gratis veiligheidscheck?

Wist u dat er jaarlijks meer slachtoffers vallen door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer? Daarom geven Rode Kruis-vrijwilligers graag voorlichting over veiligheid in en om het huis. Dat doen zij met een gratis veiligheidscheck bij u thuis. Het gaat dan vooral over het voorkomen van vallen, brand en inbraak.

Risico’s
Heel gewone dingen in huis kunnen voor onherstelbare schade zorgen.
Wat dacht u van:

  • Losliggende vloerkleden of kabels
  • Het ontbreken van extra steunen in badkamer/toilet of bij de trap
  • Het ontbreken van rookmelders en/of goedgekeurde deursloten
  • Babbeltrucs aan de deur en/of internetmisbruik
  • Uw bereikbaarheid bij noodsituaties

Vaak gaat het over simpele tips rond risico’s waarvan u zich misschien niet bewust bent.

Hoe gaat Rode Kruis aan Huis te werk?
Tijdens een huisbezoek neemt een speciaal hiervoor opgeleide vrijwilliger met u een vragenlijst door. Vervolgens maakt u samen met de vrijwilliger een rondgang door uw huis. Op basis hiervan krijgt u een (vrijblijvend) advies om veilig te kunnen wonen. De vrijwilliger van Rode Kruis bespreekt daarna hoe u de aandachtspunten uit het advies kunt oppakken. Dat kan met bekenden, vrienden, familie of met vrijwilligers van het klusteam.

Na ongeveer twee weken neemt dezelfde vrijwilliger van Rode Kruis weer contact met u op om samen te bekijken of alle aandachtspunten tot tevredenheid zijn opgelost.

Hoe meldt u zich aan?
U kunt zich telefonisch aanmelden via 038-452 58 62 of per e-mail via rkah@rodekruis-zwolle.nl. Een brief schrijven kan ook, het adres van het Rode kruis is Brahmsstraat 5, 8031 DB  Zwolle. Het Rode kruis bekijkt dan de mogelijkheden voor een (gratis) bezoek bij u thuis.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2018/10/24/veilig-wonen-rode-kruis-zwolle-komt-bij-u-thuis/29082/