Sonde Marten inspiratiebron gezinsdienst VEG Zwolle

De Vrije Evangelische Gemeente (VEG), gevestigd in de sfeervolle Kapel aan de Hogenkampsweg, organiseert op zondag 11 november een gezinsdienst. Thema van deze dienst die om 10.00 uur begint is: ”Het allermooiste cadeau”.

Dit thema heeft alles te maken met het feit dat op 11 november veel kinderen in Zwolle de deuren langs gaan met een lichtje in een suikerbiet, en na het zingen van een “11 november liedje” iets lekkers krijgen.

In deze gezinsdienst (met name bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd en voor hun ouders en grootouders) gaat het over de vraag wat het allermooiste cadeau is wat je op 11 november kunt krijgen. En op deze zondag gaat het ook over de vraag wat we uit dankbaarheid voor zoveel wat we in ons land hebben kunnen geven aan iemand anders.

De gezinsdiensten in de VEG worden voorbereid in samenwerking met een gezin. Ouders en kinderen denken mee in de voorbereiding en hebben ook een aandeel in de dienst zelf. Henk van Dam, voorganger van de VEG, leidt de dienst. Onder leiding van Melanie Wilschut verzorgt een aantal gemeenteleden de muzikale begeleiding.

Henk van Dam vaste voorganger VEG Zwolle

De dienst is zo ingericht dat die begrijpelijk en aansprekend is voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Door het interactieve karakter van de dienst worden kinderen (en volwassenen) uitgedaagd om zelf mee te doen en zo mede invulling te geven aan de dienst. De VEG nodigt jong en oud van harte uit voor deze bijzondere en feestelijke gezinsdienst.

In de VEG die gevestigd is in de markante en opvallende Kapel aan de Hogenkampsweg heeft de laatste 10 jaar een bijzondere ontwikkeling plaatsgevonden. De gemeente was  destijds dermate klein en zo sterk vergrijsd dat sluiting de enige optie leek. Maar daar wilde de kleine groep ouderen niet van weten. Daarom is gekozen voor een andere koers en heeft de gemeente gezocht naar een andere manier van kerk-zijn, die meer zou aanspreken en een nieuw elan zou betekenen.

Ruim tien jaar later is van het vergrijsde beeld van de VEG niets meer terug te vinden. De gemeente telt inmiddels ongeveer 130 leden. 25% van hen zijn kinderen jonger dan 10 jaar, 25% zijn jongvolwassen in de leeftijd van 30 tot 40 jaar. Het afgelopen  jaar zijn maar liefst 10 kinderen geboren. Kortom: de gemeente is aanzienlijk groter en sterk verjongd. Mede vanwege deze andere samenstelling zijn gezinsdiensten belangrijk voor de VEG en helemaal passend bij de nieuwe koers.

Het laagdrempelige karakter van de gezinsdiensten sluit aan bij de keuze van de VEG om kerk te zijn in de wijk en daar op een aansprekende en toegankelijke manier present te zijn en van betekenis te zijn. Er is veel aandacht voor missionair kinder- en jongerenwerk, onder meer door de samenwerking met Youth for Christ en door de betrokkenheid bij de jaarlijkse sportevangelisatieweek in de zomervakantie in Park de Hogenkamp onder de naam Sonrise.

De Vrije Evangelische Gemeente vierde dit jaar haar 75-jarig bestaan en op 24 december 2018 is de tiende editie van de Kerstnachtdienst in de open lucht. Deze actieve en bruisende gemeente zet komende zondag haar deuren uitnodigend open voor alle gezinnen! U bent van harte welkom!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2018/10/31/sonde-marten-inspiratiebron-gezinsdienst-veg-zwolle/29097/