DC Snakebuster geeft gratis concert voor Kika

De Belgische one-man-band DC Snakebuster geeft zondag 9 december om 14:00 uur (zaal open 13:00 uur) een speciaal en gratis toegankelijk concert in de theaterzaal van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting aan de Floresstraat 21 in Zwolle (vlakbij McDonalds, afslag Zwolle Noord).

De opbrengst is voor Kika, er zal met de pet rond worden gegaan. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Vechtgenoten en naar de voorbereidingskosten voor ‘Dag van de verborgen Armoede’, die zal plaatsvinden op 12 mei 2019.

DC Snakebuster staat ook op het grote bluesfestival, opbrengst ook voor Kika, dat op zaterdag 12 mei wordt gehouden in wijkcentrum De Wijenbelt in Berkum. Maar nu kunnen liefhebbers van rauwe Cigarbox blues alvast genieten van deze sympathieke Belg. Na de show zal een dj het publiek verwennen met leuke hits uit de jaren 70, 80 en 90.

Biografie
Frank Declercq, beter bekend als DC Snakebuster, was al op jonge leeftijd bezig met muziek. Tegen de tijd dat hij 11 jaar was, zat hij op de muziekschool met … de viool. Toen hij 14 was had hij een radioprogramma op het lokale station en niet lang daarna nam hij de drums op. Hij wist het toen al; hij moest iets met muziek doen, zijn hele lichaam ademde muziek!

Samen met vrienden had hij verschillende hardrockbands en na de repetities ging hij nog een stap verder door alles zelf te spelen. Hij experimenteerde ermee en zo kende Frank verschillende instrumenten. Een paar jaar geleden ontdekte hij de sigarenkist-gitaar en de eenmansband werd snel geboren. Hij ging de straat op en werd al snel ontdekt door het publiek, gevolgd door optredens op verschillende festivals en zelfs een tour door Frankrijk.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2018/12/04/dc-snakebuster-geeft-gratis-concert-voor-kika/29166/