Diezerpoort krijgt glasvezel

Aanleg van glasvezel.
Aanleg van glasvezel.


Woningen in Noord-Oost Zwolle kunnen gratis een glasvezelaansluiting krijgen. Dat gebeurt in opdracht van KPN die al is begonnen met het inventariseren van woningen in de wijk Diezerpoort. Dat meldt RTV Oost.

Het telecombedrijf wil de komende drie jaar in het hele land één miljoen bestaande woningen voorzien van een glasvezelaansluiting. Die kan worden gebruikt voor snel internet en het doorgeven van radio- en tv-signalen. Zwolle Noord is daarbij als eerste aan de beurt. Breedband internet via een vaste verbinding is daar al wel, maar alleen via de telefoonlijn of de tv-kabel van Ziggo. 

Medewerkers van het kabelbedrijf Allinq gaan langs de deuren om te vragen of er een glasvezelaansluiting geplaatst mag worden. De bewoner kan dan zelf bepalen of deze aansluiting daadwerkelijk ook zal worden gebruikt.

Dinsdag werden flats in de wijk Diezerpoort geïnspecteerd. De flats zijn gebouwd in de jaren zestig. Het aanleggen van glasvezel is vrij eenvoudig. Er loopt langs de gevels vaak al een goot met een tv-kabel. Daar kan makkelijk een glasvezelkabel bij. En indien nodig wordt de gehele kabelgoot vervangen. Het kabelbedrijf probeert via woningbouwcorporaties en Verenigingen van Eigenaren om toestemming te krijgen voor het plaatsen van de aansluitingen.

Om hoeveel nieuwe aansluitingen het gaat en wanneer het glasvezelnetwerk is aangelegd kon een woordvoerder van KPN nog niet zeggen. Via deze link kan worden nagegaan of bewoners in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting. (Bron: RTV Oost) 

Aanleg van glasvezel.
Aanleg van glasvezel.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2018/12/11/diezerpoort-krijgt-glasvezel/29187/