Kerstnachtdienst in Dieze met levende kerststal

De Vrije Evangelische Gemeente, gevestigd in de Kapel aan de Hogenkampsweg, organiseert ook dit jaar op kerstavond (maandag 24 december) om 22.30 uur een kerstnachtdienst in de open lucht. Dat gebeurt op het grasveldje naast de Kapel en nabij dierenweide De Ramshorst in Dieze-Oost.

Dit jaar is er sprake van een lustrum; de VEG organiseert deze kerstnachtdienst voor de 10keer op rij in de open lucht. Juist dat geeft aan de viering van Kerst een bijzondere sfeer; laat in de avond bij het licht van vuurkorven, fakkels en kerstverlichting zijn ruim 100 mensen bij elkaar en vieren de geboorte van Jezus in een intieme en sfeervolle entourage. Ter gelegenheid van dit lustrum is er een levende kerststal met dieren en herders, met Jozef en Maria en zelfs met een echte kribbe!

Het feestelijke karakter van deze kerstnachtdienst klinkt ook door in het thema ‘Ere zij God’. Wethouder Ed Anker leest het kerstevangelie voor, Melanie Wilschut tekent voor de muzikale omlijsting en de algehele leiding is in handen van voorganger Henk van Dam  die ook een korte kerstoverdenking houdt.

Henk van Dam vaste voorganger VEG Zwolle

De VEG nodigt iedereen van harte uit voor dit lustrum
Voorafgaand aan de kerstnachtdienst is er een open huis in de Kapel vanaf 20.30 uur; na afloop is er voor alle bezoekers warme chocolademelk of Glühwein en gelegenheid voor ontmoeting in de Kapel. De keuze om op kerstavond een dienst in de open lucht te houden staat niet op zichzelf maar is onderdeel van de missie die de VEG heeft. Deze kleine maar actieve geloofsgemeenschap wil zichtbaar zijn in de wijk en dienstbaar zijn aan de mensen en allerlei initiatieven die met het oog op de wijk worden genomen.

Op kerstavond hebben meer mensen dan op welk ander moment in het jaar ook er behoefte aan om iets te vieren van de oorspronkelijke betekenis van Kerst. Daarom is het belangrijk dat juist op kerstavond de drempel van een kerkgebouw zo laag mogelijk is en mensen zich niet belemmerd voelen om binnen te stappen. De VEG heeft die gedachte wel heel letterlijk toegepast: “buiten is geen enkele drempel en dus is dit echt een gebeuren voor iedereen”, aldus voorganger Henk van Dam. De praktijk bewijst dat deze formule werkt: tientallen mensen die geen binding hebben met de VEG of een andere kerk zijn deze avond present! Daarnaast is de viering van de geboorte van Jezus op dit tijdstip en in een zo bijzondere entourage heel uniek en bijzonder sfeervol.

De VEG is rond Kerst op meerdere manieren present in de wijk
Op zaterdag 22 december worden in het winkelcentrum aan de Hogenkampsweg 800 uitnodigingen als kerstgroet uitgedeeld. Op diezelfde dag is er om 17.00 uur in de Kapel een sfeervolle kerstviering met een uitgebreid en gevarieerd kerstbuffet. En op Eerste Kerstdag is er om 10.00 uur een feestelijke kerst-gezinsdienst in de Kapel. De VEG hoopt veel gasten te ontmoeten tijdens en rondom de komende feestdagen. U bent van harte welkom!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2018/12/18/kerstnachtdienst-in-dieze-met-levende-kerststal/29258/