Aanleg glasvezelnetwerk in Zwolle Noordoost gestart

KPN NetwerkNL is 8 januari 2019 gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Wethouder René de Heer heeft het officiële startsein gegeven door zelf de eerste schop in de grond te zetten. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden rond de zomer afgerond.

Door de eerste schop in de grond door de wethouder zijn de graafwerkzaamheden officieel gestart. Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. “We gebruiken het internet steeds vaker voor allerlei toepassingen, zoals slimme apparaten, zorg op afstand en het streamen van films. Ik vind het dan ook ontzettend fijn dat inwoners van Zwolle Noord-Oost straks klaar zijn voor alle nieuwe mogelijkheden van het internet. Nu en de toekomst. Maar voordat het zover is, vinden er graafwerkzaamheden plaats. We gaan de overlast voor bewoners zoveel mogelijk beperken”, aldus wethouder De Heer.

Van links naar rechts: Wethouder René de Heer, Jan Kruithof, adviseur ondergrondse infra bij de Gemeente Zwolle, Jeroen van der Jagt, regiodirecteur KPN

Inwoners worden geïnformeerd
Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen.

Meer informatie tijdens de glasvezeldag
Op zaterdag 12 januari organiseert KPN NetwerkNL van 10.00 uur tot 15.00 uur een speciale glasvezeldag bij WijZ locatie De Terp aan de Radewijnsstraat 1 in Zwolle (Diezerpoort). Tijdens een interactieve glasvezeltour nemen we bewoners mee in alle fases van het aanlegproces, van graafwerkzaamheden tot het aansluiten van het glasvezelaansluitpunt.

Kijk voor alle glasvezelinformatiepunten, openingstijden en meer informatie op www.kpnnetwerk.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/01/09/aanleg-glasvezelnetwerk-in-zwolle-noordoost-gestart/29271/