Gospelkoor Crossfire te gast in zangdienst VEG Zwolle

De Vrije Evangelische Gemeente organiseert zondag 13 januari een zangdienst. Deze dienst die om 10.00 uur begint wordt gehouden in de sfeervolle Kapel aan de Hogenkampsweg 25.

Speciale gast in deze zangdienst is gospelkoor Crossfire uit Dronten. Dit koor, onder leiding van Melanie Wilschut (zelf lid van de VEG Zwolle), vierde in november 2018 haar 25-jarig bestaan met een indrukwekkend en feestelijk concert.

De VEG is er trots op dat dit jubilerende koor meewerkt in deze zangdienst. Crossfire zingt een aantal eigen nummers, daarnaast doen ze ook als koor mee met een aantal samenzang nummers. De band van het koor begeleidt het samen zingen.

Henk van Dam, voorganger van de VEG leidt de dienst en staat in twee korte toespraakjes stil bij het thema: ‘Binnenstebuiten’.

Henk van Dam voorganger VEG Zwolle

De VEG nodigt gasten uit voor deze bijzondere dienst. Vanaf 9.30 uur is de Kapel open. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee.

Elke tweede zondag van de maand heeft de dienst in de VEG een bijzonder karakter. Vaak is de dienst dan ook anders van opzet. Streven van de VEG is om juist in de diensten op de tweede zondag van de maand nog meer dan anders toegankelijk te zijn voor een breder publiek en aan te sluiten bij juist die mensen die minder of niet verbonden zijn met kerk en geloof.

Ook deze dienst heeft een heel eigen toon en sfeer. In een zangdienst nemen muziek en zang een grotere plek in. Er wordt veel samen gezongen en de medewerking van Crossfire (zowel vocaal als instrumentaal) staat voor muziek op hoog niveau! En in plaats van de traditionele preek zijn er in deze zangdienst twee korte meditatiefjes rond het thema van de dienst. Een andere dienst dus, maar zeker niet minder inhoudelijk en al helemaal niet oppervlakkig. Integendeel, onderzoek wijst uit dat muziek en zang vaak meer zeggingskracht en inpact hebben op mensen dan gesproken woorden alleen.

De VEG hoopt dan ook veel gasten te begroeten in deze bijzondere dienst.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/01/10/gospelkoor-crossfire-te-gast-in-zangdienst-veg-zwolle/29285/