Echtpaar de Koning Gans viert diamanten huwelijk

De heer en mevrouw de Koning Gans zijn op maandag 7 januari 2019 zestig jaar getrouwd. Wethouder Michiel van Willigen brengt het diamanten echtpaar vrijdag 11 januari een bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

De heer Gijs de Koning Gans is geboren op 27 februari 1935 te Hooge- en Lage Zwaluwe. Mevrouw Dina Regina de Koning Gans – Schaart is geboren op 19 november 1936 te Zwartsluis. Zij komen beiden uit de binnenvaart en zijn allebei op een schip geboren.

Echtpaar de Koning Gans met wethouder Michiel van Willigen

Het echtpaar heeft elkaar voor het eerst ontmoet in Gent in 1954 en is op 7 januari 1959 in Amsterdam getrouwd. Ze hebben tot september 1977 gevaren in de internationale binnenvaart, hoofdzakelijk Frankrijk, België en Duitsland.

In 1977, toen de kinderen naar het voortgezet onderwijs gingen, zijn ze ‘aan de wal’ gaan wonen. De heer de Koning Gans heeft tot aan zijn pensioen bij Scania gewerkt, bij de beveiliging. Mevrouw de Koning Gans heeft nog ongeveer tien jaar in het koffie- en theewinkeltje ‘Het Konkeltje’ gewerkt. Samen hebben ze zes kinderen, negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Ze hebben eerst in de Vermeerstraat gewoond en in 2004 zijn ze verhuisd naar de Diezerenk.

Echtpaar de Koning Gans toont trots de trouwfoto uit 1935

De hobby’s van mevrouw de Koning Gans zijn borduren en kaarten maken. Daarnaast is ze al 41 jaar lid van de CZOV “De Nieuwe Ster”, en zingt nog volop mee. Zij puzzelen alle twee graag.

De heer de Koning Gans biljart nog twee keer per week. Tot nu toe heeft hij altijd zelf het huis onderhouden, schilderwerk en klein reparaties. De gezondheid van beide is nog redelijk goed.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/01/12/echtpaar-de-koning-gans-viert-diamanten-huwelijk/29288/