Buurtkaart voor bewoners Dieze-Oost

Bij Siem aan het Simon van Slingelandtplein heeft bewoners mee laten tekenen aan een eigen Buurtkaart. Een kaart met tekeningen van huizen en gebouwen rondom de buurtkantine. Ruim dertig bewoners tekenden mee.

Initiatiefnemer Corinne Tijsseling, trok hiervoor vijf middagen met een opvallende BuurtKar door de wijk. Opzoek naar enthousiaste bewoners die mee wilden tekenen. Bewoners konden een patroon tekenen dat later door illustrator Heleen Heijink werd verwerkt.

Volgens Tijsseling had het maken van de kaart twee kanten: “Aan de ene kant is het natuurlijk erg leuk om een kaart te hebben met gebouwen uit je eigen buurt waar wijkbewoners aan mee hebben gewerkt. Aan de andere kant straalt het symboliek uit. De kaart brengt alle afzonderlijke getekende patronen samen tot één geheel. Het is een samenbindende factor. Iedereen heeft immers verschillende patronen en levenswijzen in Dieze-Oost die goed met elkaar samen kunnen gaan. Deze symboliek moet de kaart dan ook uitdrukken.”

Social worker Corinne Tijsseling, opbouwwerker Harold van den Berg en buurtbewoner Simone van Dellen tonen de Buurtkaart op canvas

De kaart is gemaakt in opdracht van Buurtkantine Bij Siem i.s.m. opbouwwerker Harold van den Berg. Kaarten zijn per setje van drie af te halen voor een bijdrage van 1 euro tijdens openingstijden van Bij Siem, op woensdag- en vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op Facebook Bij Siem.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/01/15/buurtkaart-voor-bewoners-dieze-oost/29295/