Echtpaar Morsink-Posthumus viert diamanten huwelijk

De heer en mevrouw Morsink-Posthumus zijn op zondag 27 januari 2019 zestig jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer brengt het echtpaar maandag 28 januari een bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

De heer Hendrik Morsink is geboren op 27 juni 1935 te Steenwijk. Mevrouw Pietertje Posthumus is geboren op 31 december 1936 te Steenwijkerwold. Zij hebben elkaar in 1951 ontmoet op de Wolberg, een heuvel in het vlakke land even ten noorden van Steenwijk, in de plaatselijke speeltuin. Op 27 januari 1959 zijn ze getrouwd in Steenwijkerwold. Na hun huwelijk zijn ze verhuisd naar Zwolle.

Echtpaar Morsink-Posthumus met burgemeester Henk Jan Meijer

De heer Morsink ging daar aan de slag als vertegenwoordiger in damesmodestoffen. Mevrouw ging aan de Van Ittersumstraat aan de slag in haar eigen winkeltje in (huishoud) textiel. Uit het huwelijk zijn twee kinderen geboren, een dochter en een zoon. Het echtpaar heeft twee kleindochters gekregen en zijn inmiddels ook de trotse overgrootouders van twee achterkleindochters. Ze wonen sinds hun huwelijk in Zwolle, dus nu ook al 60 jaar. Ze hebben op verschillende adressen in Assendorp gewoond: aan de Van Ittersumstraat, de Coetsstraat en de Hortensiastraat. In Assendorp en vervolgens in Schelle, aan de Zwarte Weg, heeft mevrouw jarenlang een stoffenwinkel gerund, terwijl de heer Morsink werkzaam was in zijn eigen groothandel in stoffen. Momenteel wonen ze in appartement ‘De Roode Molen’ aan de Bankastraat.

Echtpaar Morsink-Posthumus met hun trouwfoto uit 1935

Meneer Morsink heeft vele jaren postduiven gehouden en mevrouw hield van kleding maken. Samen houden ze van muziek. In hun jeugd zijn ze allebei lid geweest van een muziekvereniging. De heer op slagwerk en mevrouw op mandoline. Het bezoeken van muziekuitvoeringen doen ze graag. Ook zijn ze vele jaren actief geweest in het Zwolse carnaval.

Het echtpaar verkeert nog in goede gezondheid. Mevrouw Morsink heeft inmiddels wel twee nieuwe knieën en de heer Morsink heeft een aantal jaren geleden een hartoperatie ondergaan. Dit staat het echtpaar echter niet in de weg om de dagelijkse dingen nog allemaal zelfstandig uit te voeren. De heer Morsink is op zijn 83e nog steeds actief in zijn eigen bedrijfje in wenskaarten terwijl mevrouw hiervoor hand- en spandiensten verricht en nog zelf het hele huishouden doet.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/01/28/echtpaar-morsink-posthumus-viert-diamanten-huwelijk/29323/