Beter een goede buur, De Esdoorn gooit deuren open

Na een moeilijke periode met bezuinigingen en reorganisatie ziet het er voor De Esdoorn wat rooskleuriger uit. Met dank natuurlijk ook aan Hugo Borst, die heel veel werk heeft verzet om de verpleeghuiszorg onder de aandacht te brengen. Want de bezuinigingen hebben een zware tol geëist. Maar nu is er gelukkig meer geld en dus ruimte om de zorg in De Esdoorn te verbeteren. Er is een nieuwe teamcoördinator aangesteld; Nynke Leyrik waar de redactie van Wijkkrant Diezerpoorter een gesprek had.

“De Kwaliteitsgelden die zijn toegekend voor de periode 2019 tot en met 2021 om de kwaliteit in de verpleeghuiszorg te verbeteren gelden alleen voor deze drie jaren. Het is nu nog onzeker wat er daarna gaat gebeuren. Het zou heel ernstig zijn als er dan weer bezuinigd moet worden en alles wat is opgebouwd weer wordt afgebroken. Want we worden steeds ouder en de bewoners van een huis als De Esdoorn hebben steeds grotere gezondheidsproblemen. Maar in ieder geval is er in het huis een assistent Wonen en Welzijn aangesteld die let op wonen en welzijn in de diverse huiskamers in De Esdoorn. De receptie wordt vanaf april weer bemand en daar is iedereen heel blij mee”, vertelt Nynke.

Ook heel fijn is de folder: Beter een goede buur…Gemaksservices van de Esdoorn, die via de brievenbussen van wijkbewoners is verspreid. Daar staan mooie diensten in beschreven. Weet je dat je als buurtbewoner altijd gratis een kopje koffie of thee kan komen drinken in het restaurant en als je geen zin hebt om te koken, dan is er een warme maaltijd. Dat moet je wel van tevoren melden en voor de maaltijd moet voor betaald worden.

De Esdoorn wil een open karakter uitstralen en daarom wordt de heg aan de Esdoornstraat verkort, dan kan iedereen naar binnen en buiten kijken. De Gouden Haring Party was vorig jaar een groot succes en zal dit jaar herhaald worden.

Er wonen demente mensen in De Esdoorn en daarvoor is een zogenaamde Casemanager aangesteld. Die kan ook mensen thuis bezoeken en geeft adviezen in moeilijke omstandigheden. De Esdoorn streeft er naar dementievriendelijk te zijn. De familie van de bewoners worden daar ook bij betrokken en dat is heel belangrijk voor het welzijn van iedereen.

Dit is maar een greep in wat De Esdoorn aanbiedt. Als u geen folder in de bus heeft ontvangen omdat u een nee-nee sticker heeft opgeplakt, aarzel niet en ga naar De Esdoorn en vraag een folder. Daarin staan hele handige tips die u vast kunnen helpen in moeilijke omstandigheden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/02/05/beter-een-goede-buur-de-esdoorn-gooit-deuren-open/29354/