Gezinsdienst verrassende start 40-dagentijd in VEG

De Vrije Evangelische Gemeente (VEG) aan de Hogenkampsweg organiseert drie keer per jaar een gezinsdienst. Gezinsdiensten zijn gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd en ook aansprekend voor volwassenen. Op zondag 10 maart is er een gezinsdienst die is voorbereid in samenwerking met een gezin.

Bijzonder is dat deze tweede zondag in maart tevens het begin is van de 40-dagentijd. Die bijzondere periode in het kerkelijk jaar inluiden met een gezinsdienst is een gedurfde keuze maar de VEG gaat vol overtuiging die uitdaging aan. Het evangelie van de Lijdenstijd heeft een boodschap voor ouderen maar zeker ook voor kinderen en jongeren, aldus de ouders die deze dienst mee hebben voorbereid.

In het kader van het project in deze Lijdenstijd staat op deze zondag het verhaal van de vader en zijn twee zoons centraal. Een verhaal over een gezin dus, een verhaal ook wat een verrassende boodschap bevat voor ouderen en jongeren.

De ouders die hebben meegedacht in de voorbereiding hebben in samenwerking met voorganger Henk van Dam een dynamische en afwisselende dienst voorbereid die kinderen en ouders, ouderen en jongeren ongetwijfeld zal aanspreken. De VEG nodigt iedereen van harte uit om 10.00 uur in de Kapel aan de Hogenkampsweg in Dieze-Oost.

Henk van Dam, vaste voorganger bij de VEG Zwolle

Een gezinsdienst past helemaal in het profiel van de VEG; 50% van alle leden zijn kinderen tot 12 jaar en hun ouders. De verjonging in deze gemeente is opvallend en uniek (veel gemeenten vergrijzen vooral) en in dat profiel past een gezinsdienst helemaal. Voor deze dienst is een bijzonder format gekozen: de kinderen blijven gedurende de hele dienst aanwezig, er is geen nevendienst. Deze dienst is vooral hun dienst. In taalgebruik, liederenkeuze, niveau en gebruik van beeldmateriaal zoals PowerPoint en filmpjes blijkt dat overduidelijk.

Tegelijk is er in deze dienst ook een volwassenen moment in de vorm van een korte overdenking. Tijdens dat moment blijven de kinderen in de kerkzaal, maken achter in de kerk een groepswerk en denken na over onderwerpen voor de voorbede. Het is namelijk in deze dienst ook biddag voor gewas en arbeid. De bijzondere combi van een ouderenmoment in een gezinsdienst (precies het omgekeerde van de meeste diensten waarin er een kindermoment is in een volwassenendienst) geeft aan deze dienst een heel eigen toon en sfeer.

De Vrije Evangelische Gemeente hoopt veel mensen te ontmoeten. Na afloop is er koffie, thee en voor de kinderen limonade met een feestelijke traktatie!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/03/04/gezinsdienst-verrassende-start-40-dagentijd-in-veg/29420/