Gemeente rijdt met verhalenbus door Diezerpoort

Bewoners uit Diezerpoort kunnen op zaterdag 9, 16 en 23 maart 2019 in de verhalenbus stappen om hun verhalen en ervaringen te vertellen over hun wijk. Met de titel ‘Mijn Wijk Van Morgen’ organiseert de gemeente Zwolle wijkgesprekken op verschillende plekken in de wijk.

Hoe vindt u het wonen in uw wijk? Waarom bent u hier gaan wonen? En heeft u het hier naar uw zin? Wat heeft u de afgelopen jaren meegemaakt in de buurt? Hoe wilt u dat de wijk er in de toekomst uitziet? Wijkwethouder William Dogger, wijkmanager Hanneke Valkeman, wijkbeheerder Florian van Dijk en opbouwwerkers van Travers Welzijn gaan met de bewoners in gesprek. Een tekenaar legt alle verhalen en antwoorden vast op een tekening. Ook voor kinderen is er gelegenheid om op hun manier over hun buurt te vertellen.

Zoals Michiel begin deze week meldde is de aftrap van de wijkgesprekken in Het Noorden. Hieronder volgt een overzicht van alle haltes waar de bus de komende zaterdagen stopt voor Mijn Diezerpoort Van Morgen.

9 maart 2019
Halte: Het Noorden Op het veld tegenover de Hobbemaschool, Albert Cuypstraat.
Aankomsttijd: 10.30 uur. Vertrektijd: 11.45 uur.
Halte: Dieze-West Holtenbroekerweg bij Sint Josephplein.
Aankomsttijd: 12.15 uur. Vertrektijd: 13.30 uur.
Halte: Dieze-West Kastanjestraat bij de buurttuin.
Aankomsttijd: 13.45 uur. Vertrektijd: 15.00 uur.

16 maart 2019
Halte: Dieze-Centrum Warmoespark / hoek Gennestraat.
Aankomsttijd: 10.30 uur. Vertrektijd: 11.45 uur.
Halte: Dieze-Oost Parkeerterrein Hornstraat.
Aankomsttijd: 12.15 uur. Vertrektijd: 13.30 uur.
Halte: Dieze-Oost Simon Slingelandtplein.
Aankomsttijd: 13.45 uur. Vertrektijd: 15.00 uur.

23 maart 2019
Halte: Indische Buurt Riouwstraat / hoek Sumatrastraat.
Aankomsttijd: 10.30 uur. Vertrektijd: 11.45 uur.

Bus gemist?
Bewoners die hun ervaringen en ideeën wel willen delen, maar niet kunnen instappen, kunnen een mail sturen naar wijkservicepuntoost@zwolle.nl. De wijkbeheerder legt dan contact met hen om de ideeën te bespreken en eventueel samen aan de slag te gaan.

Buurt voor Buurtonderzoek en Omgevingswet
Inwoners geven Zwolle het cijfer 8. Dat komt uit het Buurt voor Buurtonderzoek 2018. Inwoners geven ook verbeterpunten aan voor de hele stad, maar ook voor hun wijk en buurt. Wat goed gaat en we zo willen houden en de verbeterpunten zijn onderwerpen voor de wijkgesprekken.

In 2021 gaat de Omgevingswet in. Deze gaat over de leef- en woonomgeving van iedereen. Daarom staat in de wet dat bewoners meer zeggenschap moeten krijgen over hun wijk en stad. In de wijkgesprekken geven bewoners hun wensen en ideeën aan voor de toekomst van Zwolle en voor hun wijk.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/03/07/gemeente-rijdt-met-verhalenbus-door-diezerpoort/29441/