Bollen planten in Het Noorden

De weergoden hielden het zaterdagmorgen net even een paar uurtjes droog. Genoeg tijd voor de bewoners van de Albert Cuypstraat om bollen in het plantsoen voor hun deur te planten. Bollen planten, nu nog? Jazeker: de bollen waren voorgetrokken in een kas en konden zo vanuit de perspotjes de grond in. Resultaat: een slinger van jonge plantjes in het gras.

De plantactie was een van de activiteiten in het kader van het evenement “Mijn Diezerpoort van morgen”. De gemeente ging zaterdag op drie locaties in de wijk Diezerpoort in gesprek met bewoners. Het Noorden was ’s morgens het eerste aan de beurt.

De grote gele Amerikaanse schoolbus parkeerde, net als een caravan voor de voormalige Hobbemaschool. Wijkwethouder William Dogger, Wijkmanager Hanneke Valkeman, Wijkbeheerder Florian van Dijk en opbouwwerker Daniëlle Rada waren de passagiers en werden vergezeld door een groot aantal collega’s.
Tekenaar Frank Los tekende letterlijk verhalen van bewoners op. Over groot geluk (mooie verbouw van Hobbemaschool tot appartementen) en kleine ergernissen (te snel rijden, foutparkeren, hondenpoep).

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Er waren bloemetjes en koffie voor bezoekers, prikstokken voor hen die het zwerfvuil wilden aanpakken en een luisterend oor voor klachten en suggesties.

Na een bezoek aan Het Noorden trok de bus en het gezelschap verder naar de Holtenbroekerweg bij het Sint Josephplein. Tot slot werd halt gehouden bij de Kastanjestraat bij de buurttuin.

Volgende week 16 maart gaat de bus naar:

Halte: Dieze Centrum Warmoespark / hoek Gennestraat.
Aankomsttijd: 10.30 uur. Vertrektijd: 11.45 uur.
Halte: Dieze Oost Parkeerterrein Hornstraat.
Aankomsttijd: 12.15 uur. Vertrektijd: 13.30 uur.
Halte: Dieze Oost Simon Slingelandtplein.
Aankomsttijd: 13.45 uur. Vertrektijd: 15.00 uur.

En op 23 maart is de bus te vinden bij:

Halte: Indische Buurt Riouwstraat / hoek Sumatrastraat.
Aankomsttijd: 10.30 uur. Vertrektijd: 11.45 uur.
Halte: Zeeheldenbuurt parkeerterrein wijkcentrum Bestevaer
Aankomsttijd: 12.15 uur. Vertrektijd: 13.30 uur.
Halte: plein Willem Barentzstraat.
Aankomsttijd: 13.45 uur. Vertrektijd: 15.00 uur.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/03/10/bollen-planten-in-het-noorden/29446/