Rembrandtlaan wordt fietsstraat

De Rembrandtlaan in Diezerpoort wordt een fietsstraat. Daarmee verbetert de verkeersveiligheid omdat automobilisten hun snelheid moeten aanpassen. Op 25 maart 2019 beginnen de werkzaamheden. De werkzaamheden duren tot eind juni 2019.

Vanaf de Zamenhofrotonde krijgt de hele Rembrandtlaan een ander uiterlijk. Tot aan de kruising met de Minervalaan krijgt de straat rood asfalt. Bij de Minervalaan komt een rotonde.

De werkzaamheden aan de waterleiding onder de stoep zijn door Vitens bijna afgerond. Voor de aanleg van de nieuwe rotonde bij de Minervalaan worden eerst kabels en leidingen verlegd.

Het deel tussen de Minervalaan en de Van der Helststraat duurt tot ongeveer tot eind mei. Daarna volgt het deel tussen de Van der Helststraat en de Zamenhofrotonde.

Rembrandtlaan tijdelijk afgesloten voor verkeer
Het deel van de Rembrandtlaan tussen de Esdoornstraat en Nijverheidstraat is tijdens de aanleg van de rotonde volledig afgesloten voor autoverkeer. Ook de stadsbus kan er niet langs, deze rijdt tijdelijk een andere route via de Zwartewaterallee en de Burgemeester Roelenweg. Alleen voetgangers en fietsers kunnen het viaduct onder de A28 door.

Op verkeersborden wordt aangegeven waar auto’s tijdelijk niet geparkeerd kunnen worden. De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.

Meer informatie
Meer informatie over de Rembrandtlaan en het ontwerp vindt u op www.zwolle.nl/rembrandtlaan.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/03/12/rembrandtlaan-wordt-fietsstraat/29474/