Springplank wint finale Grote Verkeersquiz Zwolle

Dinara en Hailey van basisschool de Springplank wonnen donderdag 14 maart de finale van de Grote Verkeersquiz Zwolle 2019 voor leerlingen uit groep 6. Bart Meijer, bekend van De Beste Vriendenquiz en het Klokhuis, presenteerde de quiz in Odeon voor 450 juichende supporters.

Tijdens de finale gingen tien scholen de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en wie het beste verkeersinzicht heeft.

Voorrondes
Alle Zwolse basisscholen waren uitgenodigd mee te doen aan de voorrondes van de Grote Zwolse Verkeersquiz. De tien beste scholen mochten vervolgens deelnemen aan de finalerondes.

Halve finale en finale
In de eindronde streden de Parkschool, de Koningin Emma, de Springplank en de Aquarel, in een nek aan nek strijd om de eerste plaats. Waarna uiteindelijk de winst ging naar de Springplank. Met een laatste extra inschattingsvraag ging de Koningin Emma er met de tweede prijs vandoor en werd de Aquarel derde.

De Octopus won met diverse zelfgemaakte spandoeken de spandoekenwedstrijd. Wethouder William Dogger reikte de prijzen uit. Hij prees de scholen om hun inzet voor de verkeersveiligheid.

Verkeerseducatie
Gemeente Zwolle vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen. Als ze leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen, worden ongelukken voorkomen en neemt de verkeersveiligheid toe.

De Grote Zwolse verkeersquiz werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en gemeente Zwolle en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van provincie Overijssel.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/03/15/springplank-wint-finale-grote-verkeersquiz-zwolle/29478/