Echtpaar Vegter-Albers viert diamanten huwelijk

De heer en mevrouw Vegter-Albers zijn zaterdag 23 maart 2019 zestig jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer brengt het diamanten echtpaar maandag 25 maart een bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

Johannes Jan Vegter (Joop) is geboren op 28 oktober 1934 te Zwolle. Maria Alida Everdina (Mary) Vegter-Albers is geboren op 26 november 1935 te Zwolle. Het echtpaar heeft elkaar ontmoet in het jeugdcentrum van de Gereformeerde Kerk “Bastion” aan de Badhuiswal te Zwolle.

Echtpaar Vegter-Albers met burgemeester Henk Jan Meijer

Ze hebben gewoond in de Thomas à Kempisstraat en sinds 1965 in de Vornkenstraat in Dieze-Oost. Het echtpaar heeft altijd gewerkt in hun eigen bedrijf, familiezaak van de Fa. Jülf Albers aan de Luttekestraat in Zwolle.

Joop houdt van wandelen en fietsen. Daarnaast is hij lid van een schietsportvereniging. Vanaf zijn kinderjaren is hij zeer geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en weet hij er heel wat over te vertellen. Tijdens zijn dienstplicht is hij tankcommandant geweest en daarna lid geworden van de Bond van Wapenbroeders, afdeling West-Overijssel waar hij vijftien jaar als penningmeester en secretaris in functie is geweest.

Echtpaar Vegter-Albers met trouwfoto

Mary houdt van klassieke muziek en puzzelen. Als kind was ze al lid van een kinderkoor. Daarna van een kerkkoor en op haar 18e jaar werd ze lid van toonkunstkoor Caecilia. Zesenveertig jaar is ze lid geweest waarvan 32 jaar penningmeester. Sinds 2003 is ze penningmeester van de Stichting Zingen onder de Peperbus, een organisatie die eens per maand een oecumenische bijeenkomst houdt in de Basiliek te Zwolle en al twaalf jaar de Volkskerstsamenzang in De Spiegel organiseert.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/03/25/echtpaar-vegter-albers-viert-diamanten-huwelijk/29491/