Oosterkerk presenteert Zwolse Passion op Goede Vrijdag

Zwolle heeft een eigen Passion op Goede Vrijdag in de Oosterkerk aan de Turfmarkt. Zanggroep Koorbizniz Oosterwind heeft delen uit het lijdensverhaal gekozen en verbindt die met Nederlandstalige popliederen en teksten. Iedereen is 19 april welkom om 19.30 uur bij deze bijzondere viering, de toegang is gratis.

Koorbizniz Oosterwind is geïnspireerd door de jaarlijkse Passion op televisie. Ook in de Oosterkerk wordt de verbinding gelegd tussen het lijdensverhaal van Jezus en Nederlandstalige popmuziek. Zo brengt de zanggroep het lijdensverhaal dicht bij de beleving van mensen van nu en bij de actualiteit.

Popmuziek
Tijdens de uitvoering worden delen uit het lijdensverhaal voorgelezen. Deze lezingen worden afgewisseld met verbindende teksten. In september begon Koorbizniz Oosterwind met het meerstemmig instuderen van de popmuziek. Het koor wordt begeleid door diverse muzikanten. De muzikale leiding is in handen van Geeske Koopman-Ridderbos.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/03/26/oosterkerk-presenteert-zwolse-passion-op-goede-vrijdag/29505/