Wegens groot succes extra voorstelling Koorbazen

De muziektheatervoorstelling, Ode aan Protest, van de Koorbazen blijkt een groot succes. Een extra voorstelling wordt ingezet op vrijdag 12 april om 20.00 uur. “Dit is een groot compliment voor alle betrokkenen. Het creëren van een geheel nieuwe productie op locatie met deze 50 mannen is spannend en blijft een risico. Als het op deze manier wordt ontvangen dan kun je het alleen maar omarmen en er met volle overgave van genieten” aldus producent Ilona Kevelham.

Ruim 1.200 bezoekers beleefden tot nu toe de vier uitverkochte voorstellingen van de Koorbazen. Vijftig mannen, gekleed in zwarte shirts, leren jacks, hoodies en jeans.

Koorbazen, opgericht in 2016, wordt opgemerkt door diverse programmeurs (o.a. Zwarte Cross) en het publiek vanwege hun uitzonderlijke muzikale genre, krachtige en ook persoonlijke performance en samenwerkingen. Het repertoire, favoriete nummers aangedragen door de 50 zangers, loopt uiteen van intiem tot explosief.

Koorbazen tijdens het concert bij Vishay in april 2019

Vijftig mannen die middels experiment in muziek, theater/performing art en samenwerkingen zoeken naar manieren om een verhaal te vertellen. De kwetsbaarheid en de kracht van 50 mannen – 50 individuen samen één – smelt samen. Koorbazen zorgt voor een totaalbelevenis en bewijst dat mannenkoren zeker niet stoffig en saai hoeven zijn.

Koorbazen staat o.l.v. een artistiekteam bestaande uit Paul Maaswinkel (muzikaal leider, dirigent en arrangeur) Boudewijn Koops (regie) en Erik Franssen (Film, Fotografie en Visuals).

Geen kant-en-klare concertlocatie, geen rode pluche stoelen. Koorbazen gaat juist op zoek naar unieke rauwe plekken in de stad om deze geheel naar hun hand te kunnen zetten. De locatie, de leegstaande Vishay Fabriekshal, is beschikbaar gesteld Gerrit Janssen (Janssen Vastgoed ). Koorbazen is komend seizoen o.a. nog te zien op Festival De Zwarte Cross.

De muziektheatervoorstelling is bij Vishay aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle, kaarten zijn nu te koop via www.koorbazen.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/04/09/wegens-groot-succes-extra-voorstelling-koorbazen/29554/