Oud-voorzitter Domusica krijgt eigen plein

Na twintig jaar is het zover, Paul Renckens neemt afscheid bij Domusica. “Het zit er op”, zegt de oud-voorzitter. “Alleen maandagmorgen met een paar oudgediende nog wat kleine klusjes doen met een lekker bakje koffie achteraf en dinsdagochtend met een paar vrienden oefenen met de dixielandband.”

Op zaterdag 13 april 2019 om 10:00 uur is het al gezellig druk. Monique Schuttenbeld, wethouder van Cultuur in Zwolle, is er ook en onthult een naamboord aan de gevel van het gebouw. De parkeerplaats aan de Radewijnsstraat is nu een heus plein, namelijk het Paul Renckensplein.

Monique Schuttenbeld en Paul Renckens op het nieuwe plein

“Het gebeurt niet vaak dat er een plein naar je vernoemd wordt als je nog leeft”, zegt Paul met een glimlach. Nog een leuk stukje muziek, een paar handen schudden en de zaal loopt leeg. Daarna de spullen inpakken en de zaterdag voortzetten. De voorzittershamer van de Stichting Ecomuze, beheerder van Cultuurhuis Domusica, is eerder overgedragen aan Pieter Oud.

Paul Renckens op het gelijknamige plein in Dieze-Oost

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/04/14/oud-voorzitter-domusica-krijgt-eigen-plein/29591/