Echtpaar Klein Ovink-Kuiper viert briljanten huwelijk

De heer en mevrouw Klein Ovink-Kuiper zijn op maandag 3 juni 2019 vijfenzestig jaar getrouwd. Wethouder Monique Schuttenbeld brengt het briljanten echtpaar vrijdag 7 juni een bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

De heer Hendrik (roepnaam Henk) Klein Ovink is geboren op 12 november 1928 te Epse, gemeente Gorssel. Mevrouw Johanna Gerdina (roepnaam Hanny) is geboren op 13 juni 1930 in Laren (Gelderland).

Wethouder Monique Schuttenbeld feliciteert het briljanten echtpaar

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet in het café ‘De Pessink’ in Epse. Hanny zorgde daar voor het dochtertje van een achternicht en haar man (eigenaar van het café) en Henk kwam daar biljarten samen met zijn vrienden. Ze zijn getrouwd op 3 juni 1954 in het toenmalige gemeentehuis van Gorssel.

Echtpaar Klein Ovink-Kuiper met hun trouwfoto uit 1954

Ze hebben eerst in Epse gewoond en daar is hun zoon geboren. Vervolgens zijn ze verhuisd naar Zutphen waar hun oudste dochter is geboren. De derde woonplaats is Arnhem en de vierde is Berkum, waar de jongste dochter is geboren. Het echtpaar woont vanaf 2003 met veel plezier in ‘De Philosoof’ aan de Stilobadstraat in Bagijneweide.

Het briljanten echtpaar krijgt een prachtige vaas van de gemeente Zwolle

Hanny zorgde thuis voor de kinderen en Henk werkte als belastingadviseur bij Meijburg & Co. te Zwolle. De grote hobby van het echtpaar was fietsen. Nu vermaken zij zich met puzzelen en lezen.

Hanny heeft vanaf haar jeugd ataxie in de armen en benen. Op dit moment kan ze daardoor niet meer lopen zonder hulpmiddelen. Haar verdere gezondheid is redelijk goed. Henk is goed gezond, maar is wel wat vergeetachtig.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/06/08/echtpaar-klein-ovink-kuiper-viert-briljanten-huwelijk/29693/