Gezellige spelletjesmiddag voor jong en oud

Afgelopen schooljaar zijn wij als studenten Wij(k)-leren aan de slag gegaan met het project Generatieverbinding. In dit project zijn wij bezig geweest met de koppeling tussen de verschillende generaties in Dieze-West.

In de periode september t/m december hebben wij ons verdiept in de doelgroep ouderen. ‘Wie zijn de ouderen?’, ‘Wat voor soorten ouderen zijn er in deze wijk’, en ‘Waar kunnen wij deze ouderen vinden’.

In de periode januari t/m april hebben wij onze uitkomsten verwerkt in interviewvragen en zijn met deze vragen langs de deuren gegaan. In totaal hebben wij 45 mensen kunnen spreken. Uit de interviews is onder andere gebleken dat men behoefte heeft aan een ontmoetingsplek.

Op zo’n ontmoetingsplek zouden zij dan spelletjes kunnen spelen en kunnen kletsen met medebuurtbewoners. Uiteindelijk hebben wij alle antwoorden uit de interviews weten om te zetten in een activiteit: een (gratis) spelletjesmiddag voor jong en oud!

Gezellige middag
Deze middag worden er zowel binnen als buiten verschillende activiteiten georganiseerd. De mensen kunnen hier gezellig komen kijken en een spelletje spelen. En natuurlijk een praatje maken met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Samen met de bewoners proberen wij er een gezellige middag van te maken. Daarnaast zullen er foto’s tentoongesteld worden van bewoners die mee hebben gedaan aan een fotoproject in de wijk met een fotograaf. In het teken van het thema ‘Generatieverbinding’ zal er een hobbyfotograaf aanwezig zijn voor het maken van leuke familiefoto’s.

Uitnodiging
U bent waarschijnlijk benieuwd naar de uitkomsten van ons onderzoek. Dit gaan wij deze middag aan u presenteren. De gezellige (spelletjes) middag wordt donderdag 20 juni 2019 van 14:30 tot 16:00 uur gehouden bij OBS de Springplank aan de Beukenstraat 83 in Zwolle. Dus noteer de datum en tijd alvast in uw agenda.

Aanmelden
Graag aanmelden voor 13 juni 2019 bij Daniëlle Rada (Opbouwwerker Travers), via e-mailadres d.rada@travers.nl of bel met 06-25 30 32 00.

Wij hopen op een goede opkomst en graag tot dan!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2019/06/12/gezellige-spelletjesmiddag-voor-jong-en-oud/29702/