Terug naar Foto’s

Burendag en opening Simon van Slingelandtplein (27-09-2014)

Naast Burendag vieren omwonenden van het Simon van Slingelandtplein dat het heringerichte pleintje officieel wordt geopend. Bewoners in Dieze-Oost vieren 27 september dus dubbel feest.

De herinrichting van Dieze-Oost verloopt voorspoedig. “We zijn er nog niet helemaal”, aldus wijkwethouder Nelleke Vedelaar. “Maar met dit heringerichte plein zijn we een eind in de goede richting.”

Vedelaar opende het plein door met buurtbewoners de betonnen ‘bank’ te verfraaien met mozaïek. Een tegel of ander keramiek wordt met een hamer stuk geslagen en Amelieke van de Lavoir geeft tips over de vorm waarin je de stukjes wilt plaatsen. De mozaïekers plakken onverstoorbaar door, onder muzikale begeleiding van de band ‘De laatste trein naar Zwolle’.

Naast het mozaïeken met Amelieke waren er nog veel meer activiteiten. Zo organiseerde Travers Welzijn een knikkerwedstrijd en diverse activiteiten voor kinderen, die zich ook konden laten schminken. Er was aandacht voorde nieuwe tuin aan de Isaäc van Hoornbeekstraat, een kleedjesmarkt waar bewoners spulletjes konden verkopen en Alien’s Kapsalon zette veertjes in de haren van degene die dat wilde.

Cobie Uiterwijk was aanwezig op de gezellige burendag in Dieze-Oost en maakte de volgende fotoreportage.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/fotos/burendag-en-opening-simon-van-slingelandtplein-27-09-2014/