Terug naar Foto’s

Dahlia-dag Rondom De Peperbus (30 augustus 2014)

Iedereen die zich voor grote bloementuinen interesseert of in het bijzonder door Dahlia’s wordt aangetrokken had de kans om zijn of haar hart op te halen. In deze tijd van het jaar is de Dahliatuin aan de Ruusbroecstraat een zeer kleurrijke ervaring. Normaal gesproken dan, want ze oogt nu bijna uitsluitend groen; nagenoeg leeggeplukt voor de vele liefhebbers die haar zaterdag 30 augustus hebben bezocht.

Tussen 10:00 en 16:00 uur passeerden de bezoekers onze poort. Sommigen wilden het liefst in alle rust langs de bloembedden dwalen, anderen kozen voor een rondleiding, of voor het plukken van een vers boeket. Ook waren er allerhande bloemstukjes te koop en een scala van pompoenen en kalebassen.

“Het zag er ‘s ochtend nog zeer feestelijk uit met alle uitgestalde attributen. Vanuit onze grote zustertuin aan de Leo Majorlaan ontvingen we bovendien een zevental reuzen-emmers vol verse Dahlia’s om aan de vraag te kunnen voldoen. En dat was maar goed ook, want al voor het middaguur waren die helemaal leeg. Daarna plukten we nog talloze boeketten rechtstreeks uit de Ruusbroectuin”, vertelt Mariëtte Jansen.

Cobie Uiterwijk was op de open dag van Dahliavereniging Rondom De Peperbus en maakte de volgende foto’s

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/fotos/dahlia-dag-rondom-de-peperbus-30-augustus-2014/