Terug naar Foto’s

Jeugdland Indianendorp Dieze – 12 t/m 16 augustus 2013

De laatste week van de zomervakantie is zoals elk jaar de week van jeugdland. Van 12 tot en met 16 augustus wordt Park de Hogenkamp omgetoverd tot een waar indianendorp met echte tipi’s en een totempaal. Maandagmiddag kwam er een echte indiaan op zijn paardje naar het dorp. Big Chief kwam de kinderen verhalen vertellen en gaf een spetterende vuurspuwshow. Van deze dag is een aparte fotoreportage gemaakt.

De tweede dag van jeugdland was een beetje nattig maar we hebben ons niet laten weerhouden. Onze jonge indiaantjes hebben dapper gestreden in de zeskamp en hadden de grootste pret.

Woensdag hebben we gezocht naar de vijf symbolen van de totempaal. Ze zijn allemaal teruggevonden, het mysterie is opgelost en de magische kracht is hersteld. Het dorp en de huilende wolven zijn weer compleet.

Donderdag was wederom een regendag, de medicijnman heeft vast weer gedanst! Vrijdag was alweer de laatste dag van jeugdland met een leuke afsluiter in Het Noorden. De dappere krijgers van Dieze hebben heerlijk pannenkoeken en broodjes knakworst gegeten. Alle teams hebben nog een speciaal toneelstukje voor de ouders opgevoerd en aan het eind van de dag kregen de kinderen een indianendiploma.

De foto’s zijn gemaakt door Cobie Uiterwijk, JP de Kam en Sylvia Severein!


Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/fotos/fotoreportage-jeugdland-indianendorp-dieze-12-tm-16-aug-2013/