Terug naar Foto’s

Jeugdland Jungle in de Bestevaer – 12 t/m 16 augustus 2013

De laatste week van de schoolvakantie is in Zwolle traditioneel de week van jeugdland. Dit jaar beleefde kinderen uit de Indische Buurt en de Wipstrik gezamenlijk jeugdland in de speeltuin bij wijkcentrum de Bestevaer. De activiteitenweek voor kinderen van 4 t/m 12 jaar had dit jaar het thema Jungle.

Maandag 12 augustus startte jeugdland met een theatermiddag van Theater Buitengewoon. Na de voorstelling worden de kinderen in groepjes verdeeld en gaan ze met echte acteurs oefenen voor hun eigen toneelstuk. Er wordt gewerkt aan een presentatie die aan het einde van de middag wordt getoond aan ouders, familie en vrienden.

Dinsdag en woensdag hebben we hutten gebouwd en natuurlijk ook beschilderd. Het bouwen van de hutten werd afgewisseld met broodjes bakken, schminken en handenarbeid. Er werd een junglemobiel gemaakt, maskers van een tijger of een olifant en een papegaai op een stokje. Woensdag was er ook een avondprogramma voor kinderen van 7 jaar en ouder met apenkooi door de speeltuin en een gezellig kampvuur voor het bakken van marshmallows.

Op donderdagochtend was er een activiteitencircuit met onder andere Djembé, Capoeira en een reis door de jungle. Alle kinderen hebben samen een reuzenschilderij gemaakt dat wordt opgehangen in de Bestevaer.

De laatste ochtend van deze actieve week was op vrijdag 16 augustus met een Oerwoudspeurtocht. Daarna zijn ook de ouders gekomen voor een hapje en een drankje met swingende muziek van een Antilliaanse band.

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/fotos/fotoreportage-jeugdland-jungle-in-de-bestevaer-12-tm-16-aug-2013/