Terug naar Foto’s

Jeugdland Indische Buurt in het Wilde Westen

De laatste week van de zomervakantie is traditioneel voor jeugdland. Dit jaar organiseert Wijkvereniging De Vlasakkers samen met Travers Welzijn Jeugdland ‘Indische Buurt in het Wilde Westen’ op het grasveldje naast de Vlasakkers. Ruim vijfenveertig kinderen van 4 t/m 12 jaar melden zich aan en doen de hele week mee.

Opperhoofd Big Chief en zijn rechterhand Wijze Bizon van de stam ‘Huilende Wolven’ komen maandag 11 augustus de kinderen hulp vragen bij het vinden van de geheimen voorwerpen van de magische totempaal. De symbolen zijn weg, de totempaal heeft zijn kracht verloren en daardoor is de hele stam in gevaar.

De jonge krijgers uit de Indische Buurt moeten eerst een indianendorp bouwen met bij iedere hut of wigwam een eigen totempaal. Vijf groepen gaan aan de slag en zo ontstaan er prachtige bouwwerken van de Beren, de Adelaars, de Bizons, de Wolven en de Platvoeten. Naast hutten bouwen worden de kinderen geschminkt als echte indiaantjes en kunnen ze broodjes bakken boven een open vuur. Alle dagen worden afgesloten met een gezamenlijk broodje bij de totempaal voor kinderen en vrijwilligers.

De symbolen van de magische totempaal lopen als rode draad door de week. De kinderen krijgen dinsdag en woensdag verschillende knutselopdrachten, zoals een droomvanger, regenmaker, hoofdtooi en panfluit maken. Bovendien moeten ze iedere ochtend een eed afleggen waarbij de dappere krijgers beloven de kracht van de totempaal te beschermen door te waken, te strijden en te verdedigen tot het eind. Aioe, aoe, oea! Zo kunnen zij ware krijgers worden van de Huilende Wolven en krijgen hiervoor een echt indianencertificaat.

Foto zijn gemaakt door Bea Post, Jolanda de Jong en John Rossewij.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/fotos/jeugdland-indische-buurt-in-het-wilde-westen/